Ab urbe condita

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun buku nu ngarana sarua, tempo Ab Urbe Condita (buku).

Ab Urbe condita (patali jeung Anno Urbis conditae: AUC atawa a.u.c.) nyaéta basa Laten keur "ti saprak ngadegna Kota (Roma)",[1] sacara tradisional ditetepkeun taun 753 SM. Numutkeun tulisan Livius, ragragna tanggal 21 April taun 753 SM. Istilah ieu dipaké ku urang Romawi keur nulis taun.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Catetan jeung rujukan[édit | édit sumber]

  1. Sacara literal ditarjamahkeun minangka "Ti saprak kota diadegkeun".