Afgan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Afgan nya éta panyanyi rumaja ti Indonésia anu geus kawentar kamana-mana.[1] Afgan sorangan mangrupa anak ka dua tina opatan hasil buah cinta pasangan Lola Purnama jeung Loyd Yahya.[2] Lahir di Jakarta, 27 Méi 1989, manéhna gedé jeung boga kasempetan pikeun ngembangkeun karir.[2] Karir Afgan di dunya sora dimimitian ti leuleutik di kulawarga anu memang dunya musik nu ngabalukarkeun Afgan resep ka dunya sora.[1] Afgan kungsi meunangkeun préstasi Most Favorite Male MTV Indonesia Award taun 2008 jeung Artis of the Years MTV Indonesia Award taun 2008.[1]

Afgan mawakeun warna musik anu dipangaruhan ku pop, soul, R&B jeung jazz, Ieu album ngalibetkeun musisi anu geus kasohor, seperti Fajar LMN, Harry Budiman (produser Tangga), Deddy Dhukun, Dian HP jeung Bebi Romeo minangka komposer. [2]

Karir solo Afgan nu beuki naék ditandaan ku sababaraha prestasi anu dibeunangkeunna di musik Indonesia.[2] Dina kompetisi Anugerah Musik Indonesia 2009, Afgan meunang pangajén salaku Panyanyi Pria Solo Terbaik ngaliwatan lagu Terima Kasih Cinta.[2]


Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c Biografi Afgan (id) (diakses ping 15 Nopember 2011)
  2. a b c d e Afgan Syahreza (id) (diakses ping 15 Nopember 2011)
Nulis.jpg