Agus Djaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Agus Djaya
GumelarRadén Agoes Djajasoeminta
1913
Walanda Pandéglang, Jawa Kulon, Hindia-Walanda
Maot23 Mei 1990 (yuswa 76–77)
Indonésia Bogor, Jawa Kulon, Indonesia
Alma mater
Pagawéan
  • Guru
  • Palukis
Kawanoh salaku/lantaranPalukis

Radén Agoes Djajasoeminta atawa Agus Djaya (gumelar di Pandéglang, 1913 – tilar dunya di Bogor, 23 Méi 1990) nyaéta saurang guru sareng palukis anu katelah di Jawa Kulon. Anjeunna katelah salaku palukis anu nyandak inspirasi tina pawayangan, sareng pendiri Persatuan Ahli Gambar Indonesia, anu mayungan seniman rupa Indonesia dina jaman pangawasaan Belanda.[1]

Biografi[édit | édit sumber]

Agus Djaya gumelar di Pandéglang, 23 Méi 1990. Anjeunna ngalakonan studi di HIS (1926), dilajengkeun di MULO (1930). Agus Djaya kungsi ogé ngalajengkeun pendidikanna di MLS (Sakola Pertanian Menengah), dilajeng di HIK nepi lulus di taun 1934.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Rosidi, Ajip, 1938-; Pustaka Jaya (Firm) (2000). Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi (Cet. 1 ed.). [Jakarta]: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597. OCLC 45463431. 
Soekarno.jpg