Al-Haqq

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Haqq أَلْحَقُّ Alloh anu maha bener.[1][2] Alloh téh maha benér, hiji pamikiran dianggap benér lamun luyu jeung kanyataan, sedengkeun kanyataan éta téh makhluk, ari nu ngarana makhluk mung saukur tunduk ka Alloh, ka sunatulloh.[1][2] Mangka anu benér téh nyaéta luyu jeng takdir Alloh, sunnatulloh.[1][2] Naon baé anu ku Alloh kecap keun téh benér, sabab naon baé anu ku Alloh dikecapkeun bakal jadi kanyataan, nalika Alloh baris nyiptakeun sesuatu mangka kun fayakun, jadi mangka jadi éta ciptaan téh.[1][2]

Dalil ngeunaan Al Haqq[édit | édit sumber]

Neunaan ieu sifat alloh, Alloh firmankeun dina QS. Taha, ayat: 114.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b c d e "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. a b c d e "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.