Al Khaliq

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Kholiq (الْخَالِقُ) nyaéta miboga harti Alloh nu Maha Nyiptakeun.[1] Anjeun-Na anu nyieun murbeng alam jeung sakabéh eusina, malaikat, iblis, jin, manusa, sasatoan, tutuwuhan, jeung sakabéh ciptaan séjénna.[2]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngaran Al Kholiq disebutkeun dina Al Quran surat Al Hasyr ayat 4, Al Mukminun ayat 14, jeung Fathir ayat 3.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-29. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-29.