Al Mu'id

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Mu'id nyaéta miboga harti nu Maha Malikkeun. Unggal makhluk nu diciptakeun ku Allah tangtu jeung takdirna (daya tahan jeung umur). Tapi unggal mahluk nu geus ruksak atawa nepi wates umur bakal diganti ku Allah. Malah Allah geus nyadiakeun ganti mahluk éta saacan mahluk éta nepi ajalna.Kukituna Allah nu Al Mu'id éta ngajadikeun unggal mahluk nu hirup miboga katurunan kucara ngalahirkeun budak. Allah ogé bisa nyèhatkeun mahluk anu ruksak atawa gering. Di jero diri manusa, sasatoan jeung mahluk-mahluk lainna Allah ngadeugkeun mekanisma nu tugasna menerkeun bagian-bagian jasad anu ruksak.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil ngeunaan Al Mu'id Allah firmankeun dina Surat ka 10 nyaéta surat Yunus ayat 4.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b H.S Zuardin Azzaino, SE (1988). Allah dalam seri axiomatika ilmiah Ilahiah Asma-Ul Husna. p. 198.