Al mumin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Mukmin (الْمُؤْمِنُ) nyaéta miboga harti nu maha méré rasa aman.[1] Ieu nuduhkeun yén Alloh téh Dzat anu jadi tempat panglumpatan jeung panyalindungan keur jalma anu ngarasa  inggis jauh tina kaamanan lahir ataa batin.[2]

Dalil[édit | édit sumber]

Ieu ngaran disebutkeun dina surat Al Hasyr ayat 23.

Al Mukmin hadé pisan dipaké dzikir keur jalma anu katerapan rasa sieun, kalayan ngagalindengkeunana kudu ku haté anu yakin yén Alloh méré rasa aman tina sagala hal, utamana bahaya atawa bancang pakéwuh.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-29. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-29.