Al quddus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Quddus (الْقُدُّوسُ)

nyaéta miboga harti Alloh anu Maha Suci tina sagala hal anu sipatna kurang jeung héngkér.[1] Al Quddus miboga m’na kasampurnaan, pantes dipuji ku rupaning kahadéan jeung kautamaan.[2]

Harfiah[édit | édit sumber]

Al Quddus asalna tina kecap Al Qudsu anu hartina kasucian. Masjid Al Aqsha disebut kalayan baitul maqdis anu hartina masjid disucikeun tina sagala dosa. Malaikat Jibril disebut ruhul qudus sabab suci tina kasalahan utamana waktu nepikeun wahyu.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-29. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-29.