Alfiyah Ibnu Malik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alfiyah (ألفية ابن مالك) atawa lengkepna mah Al-Khulasa al-Alfiyya nyaéta buku sa'ir (nadom) ngeunaan tata basa Arab ti abad ka-13. Ieu kitab ditulis ku saurang ahli basa Arab nu gumelar di Jaén, Spanyol nu ngaranna Ibnu Malik (w. 672 H /22 Pébruari 1274 M). Bareng jeung kitab Al-Ajurrumiyah, Kitab Alfiyah ogé mangrupa kitab dasar ajang talareun para santri lian Al-Qur'an.

Ieu kitab saheunteuna mibanda 43 kitab pedaran (sarah) jeung mangrupa salah sahiji ti dua buku dasar atikan basa Arab pikeun pamula di masarakat Arab nepi ka abad ka-20. Mangsa abad ka-20 mah, kurikulum atikan mimiti robah ku kurikulum kolonial, kayaning asupna kurikulum sakola Perancis pikeun kasus nu kajadian di Maroko mah.[1]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Catetan kaki
  1. Eickelman, D. F. (1992). Knowledge and Power in Morocco: The Education of a Twentieth-Century Notable. Princeton: Princeton University Press, p. 56
Daftar pustaka
  • Fleisch, H. Ibnu Mālik di Encyclopaedia of Islam, 2nd Edition. CD-ROM Édisi v 1.0. (Leiden: Brill, 1999).

Tutumbu luar[édit | édit sumber]