Amorphophallus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Genus Amorphophallus
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Arales
Kulawarga: Araceae
Génus: Amorphophallus

Amorphopallus (kulawarga Araceae) nyaéta hiji génus tutuwuhan badag nu ngahasilkeun rimpang nyarupaan jagong nu beuratna bisa nepi ka 50–70 kg jeung sababaraha spésiés sok dibudidayakeun pikeun dijieun kadaharan.[1] Kembang bangké jeung suweg nyaéta sakelompok tutuwuhan tina génus amorphopallus.[2] Tutuwuhan génus Amorphopallus nu aya dina anggota kulawarga aracéae kira-kira aya 170 spésiés.[3] Ieu sumebar utamana di daérah tropis ti Afrika kulon ka wétan ka Polinesia.[3] Aweuh nu kapanggih di Neotopics.[3]

Morfologi[édit | édit sumber]

Spésiés Amorphopallus mangrupa tutuwuhan nu miboga organ panyimpen di jero taneuh.[3] Ieu biasana mangrupa beuti.[3] Hiji daun tunggal bijil tina beutina, nu diwangun tina tangkai vértikal (tangkai) jeung horisontal (daun) nu ahirna ieu bakal beulah jadi sababaraha atawa loba lambaran leutik.[3] Sanggeus tutuwuhan jadi kolot, kembang bakal mekar.[3] Ieu kembang bakal jadi dina sausumeun.[3]

Tempo oge[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Amorphopallus (diakses 2 Pebruari 2016)
  2. (id)Mengenal Bunga Bangkai (diakses 2 Pebruari 2016)
  3. a b c d e f g h (en)Amorphopallus Description (diakses 2 Pebruari 2016)
Nulis.jpg