An Nafi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

An-Nafi’ ألنَّافِعُ nyaèta Alloh SWT anu maha méré manfaat. Sunatulloh nalika makhluk bebas milih jalan anu tos disadiakeun ku Alloh, satiap pilihan aya akibat na masing-masing. Nalika manusa haus tangtu manehna bakal nginum, pilihana nginum cai mineral, cai khamer, cai susu, cai racun jeung sajabana, tangtu tiap pilihan aya akibatna. Lamun manusa milih cai susu sangkan ngaleungitkeun hausna, mangka Alloh baris ngadatangkeun nikmat oge manfaat ka éta jalma, sabab Alloh An-Nafi’.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Alloh ngafirmankeun sifatna An-Nafi’ dina QS. Al-Araf, ayat: 188[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.