Anak muda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Anak Muda nyaéta lalakon utama lalaki dina sandiwara Sunda[1]. Biasana manèhna jadi putera mahkota nu kudu nèangan èlmu, bari ngumbara[1]. Salilana manèhna dijaga ku panakawan atawa judgul[1]. Hasil tina kadarianana, manèhna meunangkeun èlmu jeung kasaktian lian ti calon permaisuri (Sripanggung). [1]Sanggeus kawin, manèhna dinobatkeun jadi raja ngaganti ramana[1]. Nu dipilih jadi anak muda biasana anak wayang nu umurna ngora, boga benget kasèp sarta lincah nu dipikaresep ku awèwè nu lalajo[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 49. ISBN 9794192597.