Apel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Apel
Apel
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Spermatophyta
Kelas: Dicotyledonae
Order: rosales
Kulawarga: Rosaceae
Subfamily: Asteridae
Génus: Malus
Spésiés: Malus sylvestris Mill

Apel (Malus silveltris) nyaéta buah anu dihasilkeun tina tangkal apel. Buah apel ilaharna buleud, warnana aya nu héjo aya ogé nu beureum malah mah konéng.[1] Daging buahna rada teuas jeung sikian saeutik. Apel leuwih alus didahar nalika atah kénéh.[1] Manusa mimiti melak apel di daérah Asia Tengah.[1] Apel biasa dipelak di daérah anu suhuna sejuk.[1] Buah apel kasohor ku rasana anu amis haseum katut vitamin anu dikandungna.[1] Di Indonésia sorangan, séntra produksi apel aya di Malang, Pausruan, Banyuwangi, Tawangmangu (Jawa Tengah), Buleleng jeung Tabanan (Bali), Nusa Tenggara Timur, Nusa Tenggara Barat]], jeung Sulawesi Selatan.[1]

Ajén gizi buah apel[édit | édit sumber]

Apel miboga loba kandungan mangpaat, utamana mah ngandung vitamin, diantaranana vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B9 dan vitamin C.[2] Sadengkeun mineral nu aya dibuah apel antarana, kalsium, magnesium, potasium, zat besi, jeung zinc.[2] Apel oge miboga serat nu luhur, kulantaran éta apel alus pikeun diét.[2]

Buah apel ogé miboga fitokimia. Fitokimia mangrupakeun antioksidan pikeun ngalawan radikal bebas.[2] Zat ieu ogé bisa neken jumlah kolesterol nu goréng (LDL) di awak urang nu bisa ngabalukarkeun kahambatna saluran pembuluh darah. [2]

Salian ti éta buah apel gé miboga kandungan séjén saperti tanin, nu pungsina bisa nyegerkeun bahan.[2] Flavoid nu miboga pungsi keur nurunkun résiko kanker.[2] Asam D-glucaric nu bisa nurunkeun kadar kolesterol.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Repositiry UGM. Apel Diakses ping 20 Oktober 2017.
  2. a b c d e f g h "Kandungan Gizi dan Manfaat Buah Apel Bagi Kesehatan" (dalam bahasa en-US). Hastomo's. 2013-05-12. http://hastomo.net/kesehatan/kandungan-gizi-dan-manfaat-buah-apel-bagi-kesehatan/. Diakses pada 2017-10-20 
Nulis.jpg