Ar Rohim

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ar Rohim (الرَّحِيمُ) nyaéta jenengan keur Dzat Allah jeung salah sahiji sipat-Na.[1] Lamun Ar Rohman mah maha mikaasih keur sakabéh mahluk, ari Ar Rohim nyaéta maha mikanyaah keur umat-Na anu panceg iman.[2]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngaran Ar Rohim disebutkeun babarengan jeung Ar Rohman dina opat ayat, nyaéta Al Fatihah ayat 3, Al Baqarah ayat 163, Fushilat ayat 2, jeung Al Hasyr ayat 22. Lamun Ar Rohim, Alloh, jeung Ar Rohman babarengan disebutkeunn 114 kali dina mushaf nyaéta basmallah.

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-29. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-29.