Areuy beurit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Areuy beurit
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Malpighiales
Kulawarga: Malpighiaceae
Génus: Hiptage
Spésiés: H. benghalensis
Ngaran binomial
Hiptage benghalensis
(L.) Kurz

Areuy beurit (Hiptage benghalensis (L.) Kurz)

Ngaran lokal: hiptage (Ing.), jaranan, kakas (Jawa), noraa, haen pik, kamlang chang phuek (Muangtay)

Sebaran géografis: India, Sri Lanka, Myanmar, Indochina, Cina Kidul, Thailand, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kapuloan Sunda Leutik, Kalimantan, Sulawesi, Pilipina

Mangpaat: dipaké ubar tradisional; akar pikeun stimulan, daun pikeun natambaan dermatosis

Bentuk jeung asal: liana, tutuwuhan pituin

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg