Awi temen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Awi temen, Gigantochloa verticillata (Willd.) Munro

Kulawarga: Poaceae

Ngaran lokal: awi andong, awi gombong; bambu ater; pring legi (Jawa), pereng keles (Madura), kayali (Pilipina).

Sebaran géograpis: Jawa, Pilipina, Brunéi, Semenanjung Malaysia

Mangpaat: pikeun furnitur, ranjang, parabot masak, tusuk saté, copstik, tusuk gigi, jeung hastakarya. Dipaké ogé pikeun ubar tradisional, dahareun, jeung bahan wangunan.

Bentuk hirup jeung asal-usul: awi, tangkal éksotik, dipelak.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6


Nulis.jpg