Awi temen

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ambox warning pn.svg Artikel ieu perlu dirapihkeun sangkan luyu jeung baku artikel Wikipédia.
Ngarapihkeun artikel bisa mangrupa ngabagi artikel kana paragraf atawa ngawikifikasi artikel.
Sanggeus dirapihkeun, Anjeun bisa ngahapus ieu talatah.
Awi temen
Gigantoc atter 150527-51549 magt.JPG
Gigantochloa atter
Ti, Sidomulyo, Sidorejo, Magetan
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Tribus:
Génus:
Spésiés:
G. atter
Ngaran binomial
Gigantochloa atter
Sinonim
  • Bambusa thouarsii var. atter Hassk.[4] (basionym)
  • Bambusa atter Kurz (nom.inval.)

Sumber: The Plant List[5]

Awi temen, Gigantochloa verticillata (Willd.) Munro

Kulawarga: Poaceae

Ngaran lokal: awi andong, awi gombong; bambu ater; pring legi (Jawa), pereng keles (Madura), kayali (Pilipina).

Sebaran géograpis: Jawa, Pilipina, Brunéi, Semenanjung Malaysia

Mangpaat: pikeun furnitur, ranjang, parabot masak, tusuk saté, copstik, tusuk gigi, jeung hastakarya. Dipaké ogé pikeun ubar tradisional, dahareun, jeung bahan wangunan.

Bentuk hirup jeung asal-usul: awi, tangkal éksotik, dipelak.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6


Nulis.jpg
  1. Kurz, S. 1864. "Korte schets der vegetatie van het eiland Bangka." Natuurkundig tijdschrift voor Nederlandsch Indië Deel 27: 226. Batavia :Lange [1851-...]
  2. Colonel Munro. 1868. "A monograph of the Bambusaceae, including descriptions of all of the species." Transactions of the Linnean Society of London vol. 26: 125. London :[The Society], 1791-1875.
  3. Ohrnberger, D. 1999. The Bamboos of the World: Annotated Nomenclature and Literature of the Species and the Higher and Lower Taxa: 297-8 Amsterdam :Elsevier.
  4. Hasskarl, J.K. 1848. Plantae javanicae rariores, adjectis nonnullis exoticis, in Javae hortis cultis descriptae: 41. Berolini :Sumptibus A. Foerstner.
  5. The Plant List: Gigantochloa atter (Hassk.) Kurz