Béntang ganda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Béntang ganda nyaéta hiji sistem béntang anu diwangun ku dua béntang anu silih kaiket sacara gravitasi dina jero hiji orbit ngurilingan hiji titik puseur massa babarengan. Panalungtikan astronomi nyindekkeun yén lolobana béntang sahenteuna aya dina hiji sistem anu diwangun ku dua béntang. Sistem béntang ganda pohara pentingna dina astrofisika, sabab tina pangimeutan orbitna, astronom bisa nangtukeun massana.

Sedengkeun massa béntang tunggal ditangtukeun ngaliwatan hubungan massa-luminositas anu diturunkeun tina pangimeutan béntang ganda.