Babakan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Babakan Imah-imah di suku gunung

Babakan nyaéta hiji tempat anu tadina leuweung atawa reuma nu ngahaja dibukbak pikeun pitanieun.[1] Baheula mangsa arék ngabukbak leuweung pihumaeun méméh prak sok dibabak-babak heula, taya lian dicirian maké patok.[1] Gawé usum ayeuna sabau umpamana, gawé mindo dua bau, jeung saterusna sangkan henteu jungjat.[1] ku lantaran pepelakan perelu ditungguan komo anu anyar ceb mah, sangkan karoris ogé nyingkahan tina gangguan sato leuweung.[1] Ku alatan kitu saheulaanan mah anu mitani téh sok ngadon pindah heula ti lembur ka éta tempat beunang ngababak.[1] Kadieunakeun ngababak atawa mabakan sok dihartikeun nyieun lembur anyar atawa bakal pilembureun.[1][2] Babakan ogé nunjul kana hiji tempat anu dipaké nganjrek ku jalma anu mumbara, ku kituna éta tempat sok dingaranan luyu jeung daérah asalna jalma-jalma anu nganjrek di éta tempat.[3] Babakan ogé sok disebut anak kampung.[4]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Dibrata, R.A. Dana (2009). Kamus Basa Sunda. Bandung: PT Kiblat Buku Utama. ISBN 9793631937. 
  2. Ischak, C. Aah (2006). Mengenal tembang Sunda Cianjuran. Universitas Michigan: Kanisius. p. 16. ISBN 9789799841421. Ditempo kaping 6 Oktober 2017
  3. Hasan Bisri, Cik (2005). Mengenal tembang Sunda Cianjuran. Universitas Michigan: Kaki Langit. p. 101. Ditempo kaping 6 Oktober 2017
  4. Sucipto, Julianus Limbeng, Toto (2007). Studi Tentang Religi Masyarakat Baduy di Desa Kanekes Provinsi Banten. Jakarta: Direktorat Jenderal Kebudayaan. p. 14. Ditempo kaping6 Oktober 2017
Nulis.jpg