Badingdut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Badingdut nyaéta lamban kaén mozaik dijieun tina bahan jeung warna kaén matukang tonggong nu dijait di sambung-sambungkeun. Asalna tina guntingan kaén sésa ngaput. Tina kaén badingdut bisa dijieun salasahiji nu guna keur nu nyieunna, saperti simbut, taplak méja, sepré, wadah surat, tutup poci. Di padésaan badingdut ilaharna dipaké simbut, jeung bahanna téh lain tina guntingan bahan kaén sesa nu anyar kénéh, tapi tina kaén urut baju jst. Nu geus heubeul (lalamakan).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 77. ISBN 9794192597.