Balincong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Balincong ngagolér

Balincong disebut ogé balencong atawa balincung (Basa Inggris: pickaxe; Basa Indonésia: belencong) nyaéta parabot tina beusi gede anu ka luhur jeung ka handapna aya nu ngacung sabeulah, ngacungna mencos seukeut jeung sabeulah deui saperti tatah gede, ari liang gagangna aya di tengah-tengah, demi gunana pikeun ngali jalan gede atawa taneuh teuas loba batuna.[1]

Nulis.jpg



Sumber[édit | édit sumber]

  1. R.A. Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama.