Balubur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Balubur nyaéta ngaran daérah (distrik) di puseur Kota atawa Kabupatén jaman baheula, hususna di daérah Priangan saacan "Reorganisasi Priangan" (Preanger Reorganisatie) taun 1871.[1]Baheula Balubur nyaéta ngaran daerah anu langsung aya handapeun kakawasaan Bupati.[1] Daérah éta biasana dipaké pikeun padumukan para anggota kulawarga Bupati, lantaran lokasina alus keur ukuran baheula.[1] Di daérah eta euweuh gawé wajib pikeun melak kopi, jeung gawe wajib nu séjénna pikeun pangawasa Kolonial. Jeung deui, Balubur nyaéta "Daérah Istiméwa" jaman baheula.[1] Ngaran distrik kitu ogé, upamana, aya di Kabupatén Limbangan (ayeuna Kabupatéen Garut) nyaéta distrik Balubur Limbangan (ayeuna Kecamatan Limbangan).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Rosidi, ajip (2000). Ensiklopedia. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 93. ISBN 9794192597.