Basa Perancis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Perancis (Français)
Dipaké di: Perancis jeung 29 nagara séjénna
Wewengkon: Éropa, Amérika, Afrika, Asia, sarta Oséania
Jumlah pamaké: 200 yuta (2005) panyatur tulén, jeung 500 yuta pamaké séjénna di sakumna dunya
Urutan ka: 14 (tulén), 4 (total sakabéh)
Klasifikasi rungkun basa: Indo-Éropa

 Italik
  Roman
   Italo-Kulon
    Kulon
     Gallo-Iberia
      Gallo-Roman
       Gallo-Rhaetia
        Oïl
         Basa Perancis

Status resmi
Basa resmi di:
Diatur ku: Académie française
Sandi basa
ISO 639-1 fr
ISO 639-2 {{{iso2}}}
ISO 639-3 fra
SIL
Tempo ogé: Basa - Daptar basa

Basa Perancis atawa Prancis (le français, la langue française) nyaéta salah sahiji basa pang penting ti jumplukan basa Roman sanggeus basa Spanyol sarta basa Portugis. Basa Perancis mangrupa basa anu panglobana diomongkeun ke-11 di dunya. Nepi ka warsih 1999, basa ieu diomongkeun ku leuwih ti 77 juta jelema di dunya minangka basa ibu, sarta ku 128 juta jiwa séjénna minangka basa kadua.

Basa Perancis ogé dipaké minangka basa resmi atawa basa pamaréntahan ku sawatara perhimpunan sarta organisasi, kawas Uni Éropa, IOC, PBB, sarta FIFA.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg