Batu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
conto rupa batu

Batu nyaéta sajenis bahan tina mineral jeung dikelaskeun nurutkeun komposisi mineral. Kelas ieu numutkeun :

  1. ngandung mineral mangrupa jenis-jenis mineral nu aya di jero batu éta.
  2. tekstur batu, nyaéta ukuran jeung bentuk hablur-hablur mineral di jero batu;
  3. struktur batu, nyaéta susunan hablur mineral di jero batu.
  4. proses ngabentukna

Batu-batu sacara umum biasana dibagi numutkeun prosés nu ngabentukna, ku sabab éta di kelompokeun deui kana tilu kelompok nu leuwih gedé nyaéta :

  1. batu igneus
  2. batu endapan
  3. batu metamorfosis.
Nulis.jpg