Bencoy

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bencoy
Kepundung.JPG
Buah menteng (kepundung)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Tribus:
Subtribus:
Génus:
Spesies
  • Baccaurea racemosa (Reinw.) Muell. Arg.
  • B. javanica
  • B. dulcis

Bencoy (Baccaurea racemosa (Reinw. ex Blume) Mull. Arg.) nyaéta buah nu asalna tina kulawarga Euphorbiaceae.[1] Disababaraha daérah bencoy disebut ogé : kapundung; jinteh merah; ménténg.[2] Tangkal bencoy loba kapanggih hirup di Semenanjung Malaysia, Singapura, Sumatra, Jawa, jeung Kalimantan.[2] Buahna mibanda rasa haseum, kai tangkal bencoy ogé bisa dimangpaatkeun pikeun bahan wangunan, tatapakan dina wangunan imah panggung, parahu, mébel, peti jeung sajabana. [2][1]


Rujukan[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Quattrocchi, Umberto (2016). CRC World Dictionary of Medicinal and Poisonous Plants: Common Names, Scientific Names, Eponyms, Synonyms, and Etymology (5 Volume Set). Jakarta: CRC Press. 
  2. a b c Lim, T.K (2012). Edible Medicinal And Non-Medicinal Plants: Volume 4, FruitsVolume 4 dari Edible Medicinal and Non-medicinal Plants: Fruits. Jakarta: Springer Science & Business Media. 
Nulis.jpg