Biomassa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Energi terbarukan
Turbin angin

Biofuel
Biomassa
Panas bumi
Énérgi cai
Énérgi surya
Énérgi pasang surut
Énérgi ombak
Énergi angin

t·s·é

Biomassa, dina industri produksi énérgi, nujul kana bahan biologis nu hirup atawa kakara paéh nu bisa digunakeun pikeun sumber bahan bakar atawa keur produksi industri. Umumna biomassa nujul kana matéri tutuwuhan nu dipiara pikeun dipaké minangka biofuel, tapi bisa ogé ngawengku materi tutuwuhan atawa sasatoan nu dipaké keur produksi serat, bahan kimia, atawa panas. Biomassa bisa ogé ngawengku limbah nu kabiodegradasi nu bisa dibeuleum minangka bahan bakar. Biomassa henteu ngawengku materi organik nu geuskatransformasi ku prosés géologis jadi zat saperti batu bara atawa minyak bumi.

Biomassa biasana diukur maké beurat garing.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Kehutanan


Citakan:Tekno-stub