Biruang kutub

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Beruang kutub
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Order: Karnivora
Kulawarga: Ursidae
Génus: Ursus
Spésiés: U. maritimus

Biruang Kutub (Maritimus ursus) nyaéta spésiés biruang nu kapanggih nempatan widang és di Samudra Arktik.[2]. Biruang kutub mangrupa spésiés biruang pangbadagna di dunya nu miboga beurat biruang jalu bisa nepi ka 600kg.[2] Biruang ieu dianggap patali jeung biruang coklat (Ing.:brown bear).[2] Biruang kutub liar di és arktik jeung sok loba ngojay di pasisian laut di dinya.[3] Maranéhna mangrupa tukang ngojay nu kuat, bari cakar hareupna gedé, cakar éta dipaké pikeun ngadayung sabab rada aya lamadan. [3]

Adaptasi Arktik[édit | édit sumber]

Biruang kutub nempatan salah sahiji tempat pangtiisna di planét ieu jeung gumantung kana mantel bulu kandel nu haneut, nu diwangun tina lapisan panghaneut lemak.[3] Buluna malahan jadi ogé di handapeun sukuna, nu ngajaga tina katiisan jeung méré panyekel nu alus di luhur és.[3] Mantel bodasna nu katigali jelas nyadiakeun kamuflase kalawan salju jeung és.[3] Di handapeun buluna, biruang kutub miboga kulit hideung nu alus pikeun nyerep cahya panon poé.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Schliebe et al. (2008). Ursus maritimus. IUCN Red List of Threatened Species. Retrieved on 5 January 2010.
  2. a b c (id)Dekripsi Beruang Kutub (diakses 28 Pebruari 2016)
  3. a b c d e f (en)Polar Bar (diakses 28 Pebruari 2016)
Nulis.jpg