Bit error ratio

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina telekomunikasi, babandingan kasalahan atawa error ratio nyaéta babandingan jumlah bit, elemen, karakter, atawa blok nu katarima sacara henteu bener dibandingkeun jeung total jumlah bit, elemen, karakter, atawa blok nu dikirimkeun salila interval wanci tinangtu.

Babandingan nu mindeng kapanggih nyaéta bit error ratio (BER) - kadang-kadang ogé katelah bit error rate.

Conto bit error ratio nyaéta:

  1. BER transmisi BER, contona, jumlah bit nu salah nu katarima dibagi ku total jumlah bit nu dikirimkeun; jeung
  2. BER informasi, contona jumlah bit salah nu didekode (dikoreksi) dibagi ku total jumlah bit nu didekode (dikoreksi).

Wanci tes keur confidence interval 95% dina sababaraha speed link ditunjukkeun di handap ieu::

Perlu dicatet yén wanci conto di luhur dumasar kana BER=10-10. Sumber: ti Federal Standard 1037C jeung ti MIL-STD-188

Wanci tes t bisa diitung maké distribusi kasalahan Gauss jadi:

nu mana c nyaéta darajat confidence level, b = wates luhur BER jeung r = bit rate.

Tempo artikel tehnis di handap keur ngukur BER dina komunikasi serial nu gancang. (Analogzone)

Biasana jalma-jalma ngagambar kurva BER keur nerangkeun fungsionalitas sistim komunikasi digital. Dina komunikasi optis, BER(db) vs. Daya nu Katarima(dbm) biasana dipaké; sedengkeun dina komunikasi tanpa kabel, BER(db) vs. SNR(db) nu dipaké.

Draft matematis[édit | édit sumber]

BER nyaéta likelihood misinterpretasi bit alatan noise elektrik . Kalayan nganggep transmisi NRZ bipolar, urang boga:

keur a "1" jeung keur a "0". Unggal jeung boga périodeu .

Dipikanyaho yén noise boga densitas spektral bilateral ,

nyaéta

jeung is .

Balik deui kana BER, urang boga likelihood misinterpretasi bit .

jeung

nu mana nyaéta wates putusan, diset jadi 0 nalika .

Urang bisa maké rarata énérgi sinyal pikeun manggihan rumus ahir :

Tempo oge[édit | édit sumber]