Bugis (kadaharan)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Bugis)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun hiji séké séler nu ngaranna saru jeung kagunaan lianna, tempo Bugis (disambiguasi).
gambar bugis asak

Bugis nyaéta salah sahiji kadaharan ti Jawa Kulon nu miboga rasa amis. Bahan anu dipaké pikeun nyieunna nyaéta tipung ketan, gula bodas, jeung cipati atawa kalapa nu meunang marud.[1]. Kadaharan bugis dibungkus maké daun cau. Cara ngasakanana nyaéta diseupan. Ieu kadaharan téh lolobana aya di wewengkon Garut, Subang, Tasikmalaya jeung Ciamis.[1]

Kitu deui di Sumatera (Padang) ilahar dipiwanoh Lapek Bugis atawa Lepat Bugis, nu ngabédakeunna, maké tipung ketan hideung sarta entén kalapa diasakan jeung gula bodas lain gula beureum.[2] Dibungkusna kawas wangun piramida, lain pasagi ciga di Jawa.[2] Di Jawa ilahar dipiwanoh Mendut, bahanna méh sarua jeung bugis nu aya di Jawa Kulon, dibungkus ku daun cau.[2]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg