Caltech

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

California Institute of Technology (basa Sunda: Institut Téhnologi California), biasana dipikawanoh salaku Caltech, nyaéta salah sahiji universitas swasta anu ditujukeun pikeun lalaki jeung awéwé anu perenahna aya di Pasadena, California, di Amérika Sarikat.

Universitas ieu mangrupa salah sahiji universitas pangkasohorna dina hal risét. Caltech nekenkeun dina élmu alam jeung téhnik. Caltech mibanda jeung ngoperasikeun sawatara pangapungan luar angkasa "autonomous" anu mingpin di dunia dipikawanoh kalawan Jet Propulsion Laboratory. JPS ngajeueung diséin jeung operasi tina loba pajejekan luar angkasa NASA; henteu siga "National Laboratories" (Laboratorium Nasional AS) jeung Puseur Luar Angkasa NASA séjénna, fasilitas JPS ngan dina jero kontrak ka pamaréntah.

Tumbu luar[édit | édit sumber]