Chūya Nakahara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Nakahara.
Chūya Nakahara
Chūya Nakahara, 1920.
Chūya Nakahara, 1920.
GumelarChūya Kashimura
29 April 1907
Yamaguchi, Jepang
Tilar dunya22 Oktober 1937 (yuswa 30)
Kanagawa, Jepang
PagawéanPanulis
GénréPuisi
Gerakan literasiDadaism
Pasangan
  • Takako Ueno (m. 1933–37)
Anak2

Chūya Nakahara (中原 中也 Nakahara Chūya?), gumelar Chūya Kashimura (柏村 中也 Kashimura Chūya?), (gumelar 29 April 1907 – tilar dunya 22 Oktober 1937 dina umur 30 taun) aktip dina awal Showa. Asalna diwangun ku Dada sareng sajak ékspérimén Éropa (utamina Perancis) anjeunna mangrupikeun salah sahiji pangubah tina puisi Jepang. Sanaos anjeunna diédit dina yuswa ngora 30 taun, anjeunna nyerat langkung ti 350 sajak sepanjang hirupna.

Tumbu luar[édit | édit sumber]