Cimanuk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
COLLECTIE TROPENMUSEUM Bocht in de rivier Cimanuk TMnr 60016900.jpg

Cimanuk nyaéta hiji walungan gedé anu huluna aya di suku gunung Papandayan Kabupatén Garut ngocor ka beulah wétan atawa kuloneun Indramayu [1], susukan Cimanuk kawilang panjang ngaliwatan sabaraha kabupatén : Garut, Sumedang, Majalengka, Indramayu, jeung Cirebon.[2]

Cimanuk geus loba dimangpaatkeun utamana pikeun daérah anu kaliliwatan saperti : diwangun dam pikeun Irigasi, diala keusikna, sisi-sisina anu loba kapanggih keusik lempung dipaké tatanén,[3], caina dibendung pikeun PLTA, jeung sajabana.[1] Mangsa usum hujan susukan cimanuk caina ngagulidag gedé bisa nepika 1200 méter kubik/s [1], Keusikna diala unggal tauna 700.000 méter persegi[1].

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Cimanuk mangsa Walanda
  2. Cimanuk dina sajarah
  3. Taneuh sabudeureun Cimanuk
  4. Tatanen disabudeureun Cimanuk
  5. Sasakala susukan Cimanuk

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Nulis.jpg