Citakan:Kotakinfo Kabupatén Bogor

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Bogor
Jawa 1rightarrow blue.svg Jawa Kulon

Pura Parahyangan Agung Jagatkarta minangka pura panggedéna di luar Pulo Bali perenahna di Kacamatan Tamansari, Kabupatén Bogor
Lambang bogor.jpg

Lambang

Jargon: Prayoga Tohaga Sayaga Kuta Udaya Wangsa Tegar Beriman
Locator kabupaten bogor.png

Peta lokasi Kabupatén Bogor
Puseur Dayeuh Cibinong
Lega Wilayah 298.939,30 Ha
Kordinat 6018' 6047'10" LS jeung 106023'45"-107013'30" BT
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
4.771.932 jalma(2010)
2.303,93 jiwa/km²
Démografi
 · Séké Sélér
Sunda, Melayu Batawi, Jawa, Batak, Palémbang jeung Padang (ditilik tina lobana jumlah pendatang)
Agama
Islam (97,76%), Katolik (0,60%), Protéstan (1,08%), Hindu (0,05), Buddha (0,33%), Kong Hu Chu (0,16%), sejena (0,02%)
Basa
Sunda (sakabéh kecamatan di Kabupatén Bogor), Indonésia (Kecamatan Cileungsi, Kecamatan Gunung Putri, Kecamatan Cibinong, Kecamatan Jonggol jeung Kecamatan Cariu)
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
40
411 désa, 17 kalurahan
Dasar hukum Peraturan Pemerintah Nomor 6 Tahun 1982
Milangkala 3 Juni 1482
Bupati Hj. Nurhayanti, S.H., M.M., M.Si.
Zona Waktu
Kode telepon
WIB
021 jeung 0251
DAU Rp. 1.887.770.112.500.-(2013)
Tutuwuhan Idéntitas
Sato Idéntitas
Tangkal Kemang
Monyét Surili

Situs web resmi: http://www.kabupaten-bogor.go.id