Club Atlético de Madrid

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Atlético Madrid

Club Atlético de Madrid atawa Atlético Madrid mangrupa kleub sépak bola asal Spanyol.[1] Atlético Madrid ogé mangrupa kleub rival sakota jeung Real Madrid C.F..[1] Atlético Madrid meunang jujuluk Los Colchoneros. Atlético Madrid miboga kostum nu warnana beureum jeung bodas.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Atlético Madrid dibentuk ku tilu mahasiswa Basque dina taun 1903, anu mikahayang kleub ieu jadi cabang pamuda pikeun Athletic Bilbao.[1] Atlético Madrid tuluy dipénta pikeun ngagabung jeung sapuluh tim perdana liga Spanyol dina taun 1928 sanggeus suksés meunangkeun runner-up di Copa del Rey dua usum saméméhna.[1] Atlético Madrid meunangkeun gelar La Liga tutuluyan dina taun 1940 sarta 1941 dina apingan Ricardo Zamora.[1]

Skuat[édit | édit sumber]

Pamaén[2] Posisi[2]
Bernabé Barragán Kiper
J. Oblak Kiper
Moyá Kiper
Nacho Monsalve Pamaén bertahan
L. Hernández Pamaén bertahan
J. Giménez Pamaén bertahan
Iván Pérez Pamaén bertahan
Jesús Gámez Pamaén bertahan
D. Godín Pamaén bertahan
Guilherme Siqueira Pamaén bertahan
Juanfran Pamaén bertahan
Tiago Pamaén tengah
Gabi Pamaén tengah
Koke Pamaén tengah
Raúl García Pamaén tengah
Saúl Pamaén tengah
Carlos Ramos Pamaén tengah
A. Griezmann Panyerang
Fernando Torres Panyerang
R. Jiménez Panyerang
Héctor Hernández Panyerang

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Amazine Klub Bola Italia: Profil, Trofi, Fakta & Sejarah Atletico Madrid Diaksés 1 Agustus 2015
  2. a b Goal Atlético Madrid Diaksés 1 Agustus 2015