Kota utama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Core city)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bagean pamarentahan Jepang
Tingkat wewengkon
Wewengkon (地方 chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県 todōfuken)
Tingkat subpréféktur
Subpréféktur (支庁 shichō)
Kota metropolitan
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
Distrik (郡 gun)
Tingkat kota
Kota utama (中核市 chūkaku-shi)
Kota husus (特例市 tokurei-shi)
Kota (市 shi)
Special Wards (特別区 tokubetsu-ku)
Wards (区 ku)
Kacamatan (町 chō / machi)
Desa (村 son / mura)

Kota utama (中核市 Chūkakushi?) nyaéta kelas kota Jepang dijieun ku klausul kahiji Artikel 252, Bagian 22 di antara Undang-undang Otonomi Lokal Jepang. Kota utama dibéré fungsi tugas ku pamaréntah préféktur, tapi teu saloba Designated Cities. Keur jadi kota utama, hiji kota ku mibanda kaayaan saperti di handap:

  1. Populasi antara 300,000 nepi ka 500,000.
  2. Legana wewengkon 100 km².

Usulan sangkan jadi kota ieu perlu disatujuan ku dewan perwakila kota jeung préféktur.

Runtuyan kota utama[édit | édit sumber]

Dina taun 2006, 37 kota geus dipilih salaku kota utama:

1 April, 1996

1 April, 1997

1 April, 1998

1 April, 1999

1 April, 2000

1 April, 2001

1 April, 2002

1 April, 2003

1 April, 2005

1 Oktober, 2005

1 Oktober, 2006

Kota utama samemehna[édit | édit sumber]

Calon kota utama[édit | édit sumber]

Di handap ieu, kota-kota nu bakal jadi kota utama.

1 April 2008

After April 2008

During April 2009

Within 2009

During 2011

Awaiting designation[édit | édit sumber]

The following cities have populations gréater than 300,000 but have not yet been nominated. (Cities planning to apply for core city status are not shown. ※Special Cities)