Cukang Taneuh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cukang Taneuh (Green Canyon)
Cukang Taneuh (Green Canyon) - Cijulang, Ciamis, Indonesia.jpg
Cukang Taneuh.
Lokasi Désa Kertayasa, Kacamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Jawa Barat, Indonesia.
Géografi
Koordinat 7°42′S 108°24′E / 7.7°S 108.4°E / -7.7; 108.4Koordinat: 7°42′S 108°24′E / 7.7°S 108.4°E / -7.7; 108.4
Walungan Walungan Cijulang

Cukang Taneuh (Green Canyon) nya éta salah sahiji obyék wisata nu tempatna aya di Désa Kertayasa, Kacamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Jawa Barat, Indonésia.

Asal kecap[édit | édit sumber]

Ngaran Cukang Taneuh nya éta dumasar kana kaayaan éta patempatan, nu mana di luhureun léngkob jeung jungkrang Green Canyon aya cukang tina taneuh anu sok digunakeun ku warga/patani satempat pikeun ngaliwat rek ka kebon atawa huma maranéhna.

Kaayaan alam[édit | édit sumber]

Cukang Taneuh mangrupa aliran ti Walungan Cijulang nu muter, nembus kana guha nu pinuh ku kaéndahan, pesona stalagtit ogé stalagmit-na. Lian ti éta, daérah ieu ogé diaping ku dua pasir, nu kalolobaanana mangrupa batu katambah ku ririmbunan tutuwuhan sarwa héjo.

Cara ngajugjug[édit | édit sumber]

Jarak ti kota Ciamis ± sekitar 130 km atawa mun ti Pangandaran ± sakitar 31 km. Salian obyek wisata ieu, aya oge objek wisata lainna, nyaéta Basisir Batukaras nu jarakna ngan saukur 2,5 km ti Green Canyon, sarta Lapangan Terbang Nusawiru, nu aya di Desa Cijulang. Kuloneun Green Canyonaya deui basisir Karang Tawulan sareng Keusik Luhur anu anggangna kirang langkung 15 km ti Kacamatan Cimerak, jalan anu nuju ka Tasikmalaya mapay sisi laut kidul.


Nulis.jpg