Dékonstruksi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Dékonstruksi (Perancis, deconstruire, Inggris, deconstruction) téh hartina nurunkeun, ngurangan kana hal nu geus aya, geus baku.[1] Dékonstruksi mangrupa ciri has tiori-tiori postrukturalisme. [1] Hartina, lamun urang nembrakeun dékonstruksi teh sarua jeung nembrakeun postrukturalisme, kitu ogé sabalikna.[1] Nurutkeun Cuddon (2013: 189) istilah dékonstruksi ceunah mah dibawa tina konsép Martin Heidegger destruktion, tapi nu séjénmah kalah nolak yén dékonstruksi téh taya patalina jeung istilah déstruksi nu hartina ngaruksak.[1] Kristeva (1980: 36-37) nyebutkeun yén dékonstruksi téh gabungan tina destruksi jeung konstruksi.[1] Wangenan anu aya patalina jeung dékonstruksi téh geus aya dasarna dina pikiran Nietzsche (Culler,1983:86-87).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.