Dilan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dilan, dia adalah Dilanku tahun 1990 mangrupa salah sahiji novél karya Pidi Baiq nu medal taun 2014 kalawan pamedal Mizan.[rujukan?] Saméméhna Pidi baiq ogé kungsi ngaluarkan sababaraha novél di antarana Drunken Monster, Drunken Molen, At-twitter, Al-asbun, Drunken Mama, Drunken Marmut, jeung Hanya Salju dan Pisau Batu.[1] Gaya basa dina ieu novel maké gaya basa taun 70-an ogé basana campur aduk aya sunda jeung gaya ciri khas urang Bandung.[rujukan?] Aya dua tokoh utama anu di caritakeun dina ieu novel karangan Pidi baiq, nyaéta si Dilan jeung si Miléa.[1]

Sawatara kutipan dina ieu novél:

  • "Milea, kamu cantik, tapi aku belum mencintaimu. Enggak tahu kalau sore. Tunggu aja" (Dilan 1990)[2]
  • "Milea, jangan pernah bilang ke aku ada yang menyakitimu, nanti, besoknya, orang itu akan hilang." (Dilan 1990)[2]
  • "Cinta sejati adalah kenyamanan, kepercayaan, dan dukungan. Kalau kamu tidak setuju, aku tidak peduli." (Milea 1990)[2]

Sinopsis[édit | édit sumber]

Dilan téh hiji sosok anu dicaritakeun dina novel ieu nu boga karakter unik.[1] manéhna misterius, wanian, bisa mimpin barudakna, tapi ogé osok ngajieun hal anu biasa-biasa jadi romantis pisan ku carana anu aneh.[1] Contona manéhna ampir unggal poe ngirim si Miléa coklat, tapi carana anu béda.[1] Biasana si éta cokelat téh di titipkeun ka tukang pos, tukang ngenteurkeun Koran, pembantu si Miléa jeung loba deui nu séjéna.[1] Kungsi basa si Miléa gering manéhna lain mawa bungbuahan atau martabak pas ngalongok si Miléa, tapi si Dilan mawa tukang urutna, bi Asih, sangkan mencetan awak si Miléa.[1] Ceuk si Dilan éta kabéh téh nandakeun bahwa loba nu paduli jeung merhatikeun si Miléa di ieu dunya.[rujukan?] Loba keneh hal-hal aneh tapi jadi romantis nu ku si Dilan di lakukeun jang pujaan hate na. ‘Milea’.[2]

Hiji deui tokoh utama dinu ieu novel téh nyaéta si Miléa.[1] Miléa hiji awewe anu geulis.[rujukan?] Bapana tentara terus ayeuna manéhna cicing di Bandung lantaran bapana di pindah tugaskeun ka Bandung.[1] Di dieu awal caritana di mulai, Miléa sosok gadis periang jeung pinuh semangat, manéhna ge sosok nu bener-bener perhatian ka jelema anu bisa ngaluluhkeun hatena.[1] Saperti contona manéhna mbung ninggali si Dilan tawuran jeung SMA séjén ku sabab sieun si Dilan cilaka.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Pidi baiq.2014.Dilan dia adalah Dilanku tahun 1990.Bandung:DAR! Mizan
  2. a b c d Dilan (diakses 31 Desember 2014)