Dogdog Lojor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

DESKRIPSI[1][édit | édit sumber]

Dog-dog nyaéta  salasahiji alat musik tradisional ti wewengkon Banten.[rujukan?] Rupa tina dog-dog lojor kawas bedug, tapi leuwih leutik sarta panjang.[rujukan?] Dog-dong lojor dipaké pikeun mirig dina acara ruwatan jeung sérén taun.[rujukan?] Ieu waditra dianggap miboga kalungguhan anu luhur dina upacara adat di daerah Lebak, Banten.[rujukan?]

FUNGSI[1][édit | édit sumber]

Pikeun mirig dina acara tradisi di Banten.[rujukan?] Lian ti éta, ieu waditra miboga fungsi ngungkabkeun rasa sukur jeung jadi pakakas pikeun nolah bahla. [rujukan?] 

WANGUN[édit | édit sumber]

-         Kawas bedug tapi leuwih leutik

-         Dijeeuna tina kayu, tengahna bolongan

-         Panutupna maké kulit embé

-         Talina ku awi.[rujukan?]

PINTONAN[2][édit | édit sumber]

Dogdog lojor mideng dipintonkeun jeung waditra angklung.[rujukan?] Nayagana tilu urang.[rujukan?] Dogdog lojor dianggap sakral, ku kituna teu sakabéh jalma bisa maénkeun ieu waditra. Kudu nu ahli jeung bisa kana ieu alat.[rujukan?] Tranformasi pintonan dogdog lojor aya dina wangun tarian dogdog lojor jeung ngadu dogddog.[rujukan?] Ngaliwatan éta cara, dipihareup seni tradisi dogdog lojor bisa dipikawanoh ku masarakat réa.[rujukan?]

TRANSFORMASI[3][édit | édit sumber]

https://www.youtube.com/watch?v=Rve88TBH-2M

TUTUMBU[édit | édit sumber]

  • Ubun, Kubarsah. 1994. Waditra. Bandung: Dinas Pariwisata dan Kebudayaan.
  • a b "Dogdog Lojor Alat Musik Tradisional Dari Banten". www.negerikuindonesia.com. Diakses tanggal 2018-02-14. 
  • GNP Music (2013-03-04), Tari Dogdog Lojor - Delegasi Jawa Barat, diakses tanggal 2018-02-14 
  • GNP Music (2013-03-04), Tari Dogdog Lojor - Delegasi Jawa Barat, diakses tanggal 2018-02-14