Dravida

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Urang Tamil, nyaeta salah sahiji urang nu aya di rungkun suku Dravida
Salah sahiji rungkun Basa Dravida nyaéta Basa Tamil

Dravida nyaéta rungkun suku di India Kidul. Tatanggana suku Indo-Arya linggih di India Kalér. Tawis-tawisna urang Dravida nyaéta kulitna hideung, buukna ikal sarta rata-rata ukuranna pondok. Maranéhna kaasup ka ras Australoid. Baheula urang Dravida mendominasi sakumna India tapi urang Arya dongkap, ku kituna nyorong suku Dravida ka India haturan kidul. Urang Dravida boga rungkun basana sorangan.

Suku-suku Dravida:

  • Tamil (linggih di Tamil Nadu, India sarta aya sapalih di Sri Lanka)
  • Kannada (linggih di Karnataka, India)
  • Telugu (linggih di Andhra Pradesh sarta Telangana di India)
  • Malayali (linggih di Kerala, India)
  • Brahui (linggih di Balochistan, Pakistan)

Sadaya urang Dravida agemana téh Hindu. Kajabi suku Brahui nu agemana Islam.