Modulasi frékuénsi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Frequency modulation)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Conto modulasi frékuénsi. Gambar ieu mintonkeun sinyal informasi xm(t) (warna paul) jeung sinyal pamawa xc(t) (warna beureum)
sinyal hasil modulasi xFM(t) atawa y(t) (warna héjo) jeung sinyal informasi xm(t) (warna paul).

Modulasi frékuénsi (Basa Inggris: frequency modulation Basa Walanda: frequentiemodulatie) nyaéta salah sahiji rupa modulasi sudut anu panyimpangan frékuénsi sakedapan dina pamawana proporsional jeung sinyal informasi m(t), nyaéta:

atawa

di mana kf mangrupa konstanta panyimpangan frékuénsi, anu dinyatakeun dina radian per detik per hijian m(t), sarta nyaéta sudut fase awal mangsa t=to. Biasana diupamakeun yén sarta .

Ku kituna, urang bisa nganyatakeun sinyal modulasi sudutna sabagé:

xFM(t) =

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Théory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993