Gatot Nurmantyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gatot Nurmantyo
Panglima Tentara Nasional Indonesia ka-16
Présidén Joko Widodo
Saméméhna Jenderal TNI Moeldoko
Sanggeusna Marsekal TNI Hadi Tjahjanto
Kepala Staf TNI Angkatan Darat ka-30
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Saméméhna Jenderal TNI Budiman
Sanggeusna Jenderal TNI Mulyono
Panglima Komando Cadangan Strategis Angkatan Darat ka-35
Saméméhna Letnan Jenderal TNI Muhammad Munir
Sanggeusna Letnan Jenderal TNI Mulyono
Dankodiklat TNI-AD
Saméméhna Letnan Jenderal TNI Marciano Norman
Sanggeusna Letnan Jenderal TNI Lodewijk F. Paulus
Panglima Komando Daerah Militer V/Brawijaya
Saméméhna Mayor Jenderal TNI Suwarno
Sanggeusna Mayor Jenderal TNI Murdjito
Katerangan lian
Gumelar 13 Maret 1960 (1960-03-13) (yuswa 59)
Tegal, Jawa Tengah
Pameget/istri Enny Trimurti
Alma mater Akademi Militer (1982)
Ageman Islam
Pangabdian militér
Kasatiaan Bandéra Indonésia Indonesia
Layanan/cabang 25px TNI Angkatan Darat
Lila ngabdi 1982–sekarang
Réngking 25px Jenderal TNI
Unit Infanteri

Umum TNI Gatot Huluna (gumelar di Tegal, Jawa Tengah, 13 Maret 1960; umur 59 taun)[1], nyaéta Komandan Tentara Nasional Indonésia (2015-2017).[2][3] Saméméhna, Billy téh Pupuhu Staf ti angkatan Darat ka-30 anu mimiti ngabdi ti ping 25 juli 2014 sanggeus ditunjuk ku Présidén Susilo Bambang Yudhoyono keur ngaganti Umum TNI Budiman.[4][5][6][7] Saméméhna ogé anjeunna ngabdi salaku Panglima Tentara Strategis Cadangan Paréntah (Pangkostrad) ngaganti Létnan Umum TNI Muhammad Munir. Dina bulan Juni 2015, anjeunna ditanya ku Présidén Joko Widodo salaku calon ti Komandan MILITÉR, ngaganti Umum Moeldoko anu geus purna bakti.[8].

Gatot ngagabung jeung inohong pamaréntahan ogé aktivis sosial dina aksi keur ngarojong toléransi agama salila périodeu unjuk rasa di Jakarta dina bulan Nopémber 2016 bareng jeung  Menteri Sosial Khofifah Indar Parawangsa, Kapolri Tito Karnavian jeung aktivis Islam saperti Yenny Wahid, aranjeunna rempug jukung sauyunan ngahijikeun umat sababaraha agama salaku panyaimbang tina aksi unjuk rasa anu diayakeun saméméhna ka Gubernur DKI Jakarta anu agamana Kristen turunan Tionghoa, Basuki Tjahaja Purnama.[9][10]

Kahirupan Pribadi[édit | édit sumber]

Gatot dibabarkeun di Tegal, Jawa Tengah. Tina jatukramina jeung Ibu Enny Trimurti, kasinugrahan tilu budak.

Karier[édit | édit sumber]

Gatot Nurmantyo mangrupa lulusan Akademi Militér taun 1982 jeung pangalaman di cabang infanteri baret jo Kostrad. Gatot pernah jadi Komandan Komando Pembinaan Doktrin, Pendidikan dan Latihan TNI Angkatan Darat (Kodiklat),[11] Panglima Komando Daerah Militer V/Brawijaya dan Gubernur Akademi Militer. Dina widang séjénna, Gatot ngajabat salaku Ketua Umum PB FORKI periodeu taun 2014 nepi ka 2018.[12]

Jabatan militér[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Profil Gatot Nurmantyo". Diakses tanggal 2017/09/30. 
  2. Moksa Hutasoit (Citakan:ISO date/en). "Sah! Gatot Nurmantyo Jadi Panglima TNI, Sutiyoso Jabat KaBIN". detikNews. http://news.detik.com/berita/2963505/sah-gatot-nurmantyo-jadi-panglima-tni-sutiyoso-jabat-kabin. Diakses pada 8 Juli 2015 
  3. "Gatot Nurmantyo officially becomes TNI commander". The Jakarta Post. Citakan:ISO date/en. http://www.thejakartapost.com/news/2015/07/14/gatot-nurmantyo-officially-becomes-tni-commander.html. Diakses pada 18 Oktober 2015 
  4. Muhammad Arief Iskandar (Citakan:ISO date/en). "Presiden SBY tunjuk Letjen Gatot Nurmantyo sebagai Kasad". http://beta.antaranews.com/berita/445319/presiden-sby-tunjuk-letjen-gatot-nurmantyo-sebagai-kasad. Diakses pada 22 Juli 2014 
  5. "Dilantik Presiden, Letjen Gatot Nurmantyo Resmi Gantikan Jendral Budiman Jadi KSAD". Sekretariat Kabinet Republik Indonesia. Citakan:ISO date/en. http://www.setkab.go.id/berita-13629-dilantik-presiden-letjen-gatot-nurmantyo-resmi-gantikan-jendral-budiman-jadi-ksad.html. Diakses pada 22 Juli 2014 
  6. Pusat Pendidikan TNI (Citakan:ISO date/en). "Panglima TNI Pimpin Sertijab Kasad". Tentara Nasional Indonesia. http://www.tni.mil.id/view-63969-panglima-tni-pimpin-sertijab-kasad.html. Diakses pada 25 Juli 2014 
  7. "KSAD Resmi Berpangkat Jenderal TNI". Diakses tanggal 9 Agustus 2014. 
  8. Aditya Fajar Indrawan (Citakan:ISO date/en). "Dicalonkan Jadi Panglima TNI, ini Profil Jenderal Gatot Nurmantyo"". detikNews. http://news.detik.com/read/2015/06/10/052854/2937919/10/dicalonkan-jadi-panglima-tni-ini-profil-jenderal-gatot-nurmantyo?nd772205mr. Diakses pada 10 Juni 2015 
  9. Police Chief Calls for National Unity. Tempo, 30 November 2016. Diakses tanggal 5 Desember 2016.
  10. Tia Asmara, Indonesians Rally for Unity in Military-Backed Demonstrations. Benar News, 30 November 2016. Diakses tanggal 5 Desember 2016.
  11. "Komandan Kodiklat TNI-AD Gatot Nurmantyo digantikan Lodewijk F. Paulus". Arcom Media. Citakan:ISO date/checkdate. http://arcom.co.id/2013/06/lodewijk-f-paulus-jabat-komandan-kodiklat-tni-ad-gantikan-gatot-nurmantyo/. Diakses pada Juni 2013 
  12. Glery Lazuardi (Citakan:ISO date/en). "Pangkostrad Terpilih Jadi Ketum PB FORKI". Tribunnews. http://www.tribunnews.com/sport/2014/07/14/pangkostrad-terpilih-jadi-ketum-pb-forki. Diakses pada 14 Juli 2014