Gmail

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Logo Gmail

Gmail nyaéta fasilitas surélék anu disayagakeun ku Google.[1] Unggal pamaké bisa ngaksés Gmail dina webmail aman, sakumaha protokol-protokol POP3 atawa IMAP4 ilaharna.[2][3] Mimitina mah Gmail téh ngan ukur jalur undangan hungkul dina rilis béta tanggal 1 April 2004.[4] Tuluy jadi sadia pikeun umumna mah dina tanggal 7 Pébruari 2007, tapina tetep dina status béta kénéh.[5] Tuluy fasilitas dironjatkeun ti status béta status dina tanggal 7 Juli 2009.[6][7]

Ku kapasitas teundeunanna nepi ka 1 GB per pamaké, Gmail ngaronjatna signifikan da standar webmail gratis harita ngan nyadiakeun paneundeunan tina 2 nepi ka 4 MB wungkul saperti sainganna Hotmail.[8] Pesen pribadi Gmail, kaasup lampiran, bisa nepi ka 25 MB.[9] Gmail mibanda pamaluruhan nu orientasi tampilan sarta fasilitas obrolan nu mirip siga forum internet.[10]

Sajarah[édit | édit sumber]

Gagasan pikeun Gmail téh bijilna ti Rajen Sheth nalika diinterviu ku Google.[11] Tuluy dimekarkeun ku Paul Buchheit sababraha taun saméméhna éta téh pikeun dibuka ka umum. Proyék ieu dipikawanoh ku kode ngaran Caribou.[12] Inisial klien surélék sayaga husus pikeun dipaké ku pagawé intern Google.[5] Ari dibuka pikeun umumna mah dina tanggal 1 April 2004 dina rilis beta kawates.[13]. Sarta dibuka pikeun umum sagemblengna dina tanggal 7 Pébruari 2007.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Teeter, Ryan; Karl Barksdale (2011-02-09). Google Apps For Dummies. pp. 3–27. ISBN 1-118-05240-4. 
  2. "Gmail Now Has IMAP Support". Information Week. 2007-10-24. 
  3. "How do I enable POP?". Google. 2007-09-03. Diakses tanggal 2016-01-23. 
  4. "Google Gets the Message, Launches Gmail". Google. April 1, 2004. Diakses tanggal 1/23/2016. 
  5. a b c Matthew Glotzbach, Director, Product Management, Google Enterprise (July 2009). "Google Apps is out of beta (yes, really)". Official Google Blog. Google. Diakses tanggal 2016-01-23. 
  6. Coleman, Keith (July 2009). "Gmail leaves beta, launches "Back to Beta" Labs feature". Diakses tanggal 2016-01-23. 
  7. Vanacore, Andrew (July 2009). "Gmail drops 'beta' label to woo business customer". Diarsipkan dari versi asli tanggal 10 July 2009. Diakses tanggal 2009-07-07. 
  8. Craddock, Dirk (5 January 2010). "A short history of Hotmail". Inside SkyDrive, Hotmail, and Messenger. Microsoft. Diakses tanggal 2016-01-23. 
  9. "Gmail Help Center". Mail.google.com. 2013-06-28. Diakses tanggal 2016-01-23. 
  10. Wei, Coach K. "AJAX: Asynchronous Java + XML?". www.developer.com. Diakses tanggal 2016-01-23. 
  11. Metz, Cade (2011-10-07). "Chromebook: 'Father of Google Apps' Raises Second Child | Wired Enterprise". Wired.com. http://www.wired.com/wiredenterprise/2011/10/chromebook-raises-second-child/. Diakses pada 2016-01-23 
  12. McCracken, Harry. "How Gmail Happened: The Inside Story of Its Launch 10 Years Ago". Time. http://time.com/43263/gmail-10th-anniversary/. Diakses pada 2016-01-23 
  13. Sullivan, Danny. "Google Launches Gmail, Free Email Service — Search Engine Watch". searchenginewatch.com. Diakses tanggal 2016-01-23. 
Nulis.jpg