Gmail

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Logo Gmail

Gmail nyaéta fasilitas surélék anu disayagakeun ku Google.[1] Unggal pamaké bisa ngaksés Gmail dina webmail aman, sakumaha protokol-protokol POP3 atawa IMAP4 ilaharna.[2][3] Mimitina mah Gmail téh ngan ukur jalur undangan hungkul dina rilis béta tanggal 1 April 2004.[4] Tuluy jadi sadia pikeun umumna mah dina tanggal 7 Pébruari 2007, tapina tetep dina status béta kénéh.[5] Tuluy fasilitas dironjatkeun ti status béta status dina tanggal 7 Juli 2009.[6][7]

Ku kapasitas teundeunanna nepi ka 1 GB per pamaké, Gmail ngaronjatna signifikan da standar webmail gratis harita ngan nyadiakeun paneundeunan tina 2 nepi ka 4 MB wungkul saperti sainganna Hotmail.[8] Pesen pribadi Gmail, kaasup lampiran, bisa nepi ka 25 MB.[9] Gmail mibanda pamaluruhan nu orientasi tampilan sarta fasilitas obrolan nu mirip siga forum internet.[10]

Sajarah[édit | édit sumber]

Gagasan pikeun Gmail téh bijilna ti Rajen Sheth nalika diinterviu ku Google.[11] Tuluy dimekarkeun ku Paul Buchheit sababraha taun saméméhna éta téh pikeun dibuka ka umum. Proyék ieu dipikawanoh ku kode ngaran Caribou.[12] Inisial klien surélék sayaga husus pikeun dipaké ku pagawé intern Google.[5] Ari dibuka pikeun umumna mah dina tanggal 1 April 2004 dina rilis beta kawates.[13]. Sarta dibuka pikeun umum sagemblengna dina tanggal 7 Pébruari 2007.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Teeter, Ryan; Karl Barksdale (2011-02-09). Google Apps For Dummies. pp. 3–27. ISBN 1-118-05240-4. 
  2. "Gmail Now Has IMAP Support". Information Week. 24 Oktober 2007. 
  3. "How do I enable POP?". Google. 3 Séptémber 2007. Diaksés ping 23 Januari 2016. 
  4. "Google Gets the Message, Launches Gmail". Google. 1 April 2004. Diaksés ping 23 Januari 2016. 
  5. a b c Matthew Glotzbach, Director, Product Management, Google Enterprise (July 2009). "Google Apps is out of beta (yes, really)". Official Google Blog. Google. Diaksés ping 23 Januari 2016. 
  6. Coleman, Keith (July 2009). "Gmail leaves beta, launches "Back to Beta" Labs feature". Diaksés ping 23 Januari 2016. 
  7. Vanacore, Andrew (July 2009). "Gmail drops 'beta' label to woo business customer". Diarsipkan dari yang asli pada 10 Juli 2009. Diaksés ping 7 Juli 2009. 
  8. Craddock, Dirk (5 January 2010). "A short history of Hotmail". Inside SkyDrive, Hotmail, and Messenger. Microsoft. Diaksés ping 23 Januari 2016. 
  9. "Gmail Help Center". Mail.google.com. 28 Juni 2013. Diaksés ping 23 Januari 2016. 
  10. Wei, Coach K.. "AJAX: Asynchronous Java + XML?". www.developer.com. Diaksés ping 23 Januari 2016. 
  11. Metz, Cade, "Chromebook: 'Father of Google Apps' Raises Second Child | Wired Enterprise", Wired.com, 2011-10-07. Disalin 2016-01-23.
  12. McCracken, Harry, "How Gmail Happened: The Inside Story of Its Launch 10 Years Ago", Time. Disalin 2016-01-23.
  13. Sullivan, Danny. "Google Launches Gmail, Free Email Service — Search Engine Watch". searchenginewatch.com. Diaksés ping 23 Januari 2016. 
Nulis.jpg