Gugunungan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Gugunungan nyaéta kaulinan paluhur-luhur nyieun gugunungan tina taneuh, ilaharna mah dipaénkeun ku barudak lalaki. [1]Tempatna diburuan nu taneuhna lembut ( taneuh ngebul ).[1] Nu nyararieunna naragog atawa dariuk dina taneuh.[1] Mimitina nyiduh heula, terus dipurulukan taneuh.[1] Kituna téh sok bari ngarawih, lila-lila taneuh nu dipuruluk-purulukeun téh maruncunung, maracunghul.[1] Mun geus anggeus nyieun gugununganana sok terus patempo-tempo, nu saha nu pangluhurna. [1]

Kawihna[édit | édit sumber]

Biasana téh sok bari ngarawih ieu dihandap:[1]

Paluhur-luhur gunung

pahandap-handap gobang

paluhur-luhur gunung

pahandap-handap gobang

(kitu baé sababaraha balikan)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Drs Ahmad Hadi, Dkk (2009). PEPERENIAN. Bandung: Geger Sunten. p. 239. ISBN 978-602-7784-11-6. 
Arjuna Wayang.jpg