Gurindam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Gurindam nya éta ragam sajak heubeul, kawangun kudua baris anu guru laguna a-a, baris anu kahiji mangrupa sabab atawa sarat, sedengkeun baris anu kadua mangrupa eusi atawa makna.[1] Baris kahiji anu patali sacara langsung jeung baris kadua, anu ngajadikeun silih patali jeung nu lianna.[1] Ku sabab éta, gurindam ilaharna mangrupa hiji kalimat majemuk. Jumlah suku kecap unggal baris kitu ogé iramana henteu tetep. Umumna eusi mangrupa peupeujeuh jeung sababaraha wangun pamahaman ngeunaan moral jeung tata susila lainna: /Kurang piker kurang siasat,//Tentu dirimu kelak tersesat. / (Baca juga Gurindam Dua Belas; Puisi Lama).

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia(2000 Istilah, Biografi, Karya, Metode Teori). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.