Hégarsari, Sindangbarang, Cianjur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Hégarsari
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCianjur
KacamatanSindangbarang
Pamaréntahan
 • Nami KuwuRahmat

Hégarsari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Sindangbarang, Kabupatén Cianjur, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Désa Hégarsari téh pecahan ti Désa Jatisari taun 1997.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Tempat Wisata[édit | édit sumber]

Pasisir Datarlega jeung Cijarian anu di jadikeun andalan wewengkon tempat keur arulin jeung ngarala lauk keur masyarakat sabudereun éta tempat ngan hanjakal sarebu kali hanjakal jalan lamum rek kadinya teu bisa di tempuh ku kandaraan roda opat komo deui lamun usum hujan motor ogé teu bisa nyorang kapaksa kudu ngagegag leumpang lamun hayang nepi ka éta basisir, tah ti ayeuna mudah-mudahan ku ayana ieu tulisan sing di jadikeun perhatian keur pamaréntah khususna pamaréntahan Cianjur supaya éta Désa terpencil tong nepi ka sagalana ka tingaleun.

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Belah kulon sawates jeung Désa Wanasari
  • Belah kaler sawates jeung Désa Jatisari & Kertasari
  • Belah wetan sawates jeung Désa Kertamukti
  • Belah kidul di kurilingan ku laut kidul

Géografis[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pare, jaong, kacang hejo, kacang kadele jeung sajabana.

Pakebonan[édit | édit sumber]

Kalapa.



Gnome-home.svg