H. Kern

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Johan Hendrik Caspar Kern (Prof. Dr.) Tempat ping gumelar 6 April 1833 di Purworejo, pupus di Utrecht, Belanda 4 Juli 1917 dina yuswa 84 taun[1]. Kern téh nyaéta jalma anu orientalis, ahli dina basa Sansekerta, Melayu, dan Polinesia, sareng ogé agama Budha[1]. Jeung Herman Neubronner van der Tuuk, dianggap salaku nu ngadekkeun Studi Oriental di Belanda[1]. Numutkeun Zoetmulder (1985: 58) Kern téh mangrupa sarjana paripurna, pinuh dedikasi, jadi hésé ngéléhkeunna[1]. Kamampuan éta dituduhkeun ngaliwatan karya anu ageungna nyaéta Wrettasancaya, Oud-Javaans Leerdicht over Versbouw (1875)[1].

Rujukan[1][édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah Biografi karya metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 372. ISBN 9780622297437 Check |isbn= value (bantuan).