Hamburg

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hamburg

Alster Hd pano a.jpg
00 9920 Hamburg St. Michaelis.jpg
Projekt Heißluftballon - Highflyer -IMG-1420.jpg
Hamburg, Speicherstadt, Wasserschloss -- 2016 -- 3230-6.jpg
Rathaus Hbg.jpg
Bandéra Hamburg
Bandéra
Lambang Hamburg
Lambang
Kawih:Stadt Hamburg an der Elbe Auen
[[File:|155px]]
Koordinat: 53°33′55″N 10°00′05″E / 53.56528°N 10.00139°E / 53.56528; 10.00139Koordinat: 53°33′55″N 10°00′05″E / 53.56528°N 10.00139°E / 53.56528; 10.00139
NagaraJérman
Pamaréntahan
 • BadanBürgerschaft Hamburg
 • Wali kota kahijiPeter Tschentscher (SPD)
 • Partéy pamaréntahSPD / Partéy Héjo
 • Suara bundesrat3 (ti 69)
Lega
 • Kota755.22 km2 (291.59 sq mi)
Pangeusi
 (30 Séptémber 2016)[1]
 • Kota1.822.445
 • Kapadetan2,400/km2 (6,200/sq mi)
 • Métro
5.107.429
DémonimHamburger (m),[2] Hamburgerin (f)
Zona wanciUTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST)UTC+2 (CEST)
Kode pos
20001–21149, 22001–22769
Kode wewengkon040
Kode ISO 3166DE-HH
Régistrasi tutumpakan
  • HH (1906–1945; jeung ti 1956–kiwari)
  • MGH (1945)
  • H (1945–1947)
  • HG (1947)
  • BH (1948–1956)
GDP (nominal)€120 miliar (2018)[3]
GDP per kapita€66.000[4] (2018)
Wewengkon NUTSDE6
HDI (2017)0.974[5]
gedé pisan · ka-1 ti 16
Ramatlokawww.hamburg.de Edit this at Wikidata
Logo resmi Kota Bébas jeung Hansa Hamburg
Hamburg ditingal ti satelit Sentinel-2

Hamburg (basa Inggris: /ˈhæmbɜːrɡ/; basa Jérman: [ˈhambʊɐ̯k] ( dangukeun); resmina disebut Kota Bébas jeung Hansa Hamburg; Basa Jérman: Freie und Hansestadt Hamburg; Jérman Handap/Sachsen Handap: Friee un Hansestadt Hamborg)[6] nyaeta kota kadua panggedéna di Jérman jeung kota ka-8 panggedéna di Uni Éropa nu miboga pangeusi leuwih ti 1,8 juta.

Salah sahiji ti 16 nagara bagéan féderal di Jérman, ieu kota dikuriling ku Schléswig-Holstein di kalér jeung Niedersachsen di kidul. Wewengkon metropolitan ieu kota janten bumi ti 5 juta leuwih pangeusi. Hamburg pernahna di Walungan Élbe sarta dua budak walunganna, Walungan Alster jeung Walungan Bille.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "State population". Portal of the Land Statistics Office Hamburg. Diakses tanggal 15 Nopémber 2017. 
  2. "Hamburger". Oxford English Dictionary (3rd ed.). Oxford University Press. Séptémber 2005.  (Langganan atawa kaanggotaan perpustakaan publik Britania diperlukeun.)
  3. "Bruttoinlandsprodukt – in jeweiligen Preisen – in Deutschland 1991 bis 2016 nach Bundesländern (WZ 2008) – VGR dL". www.vgrdl.de. 
  4. "Bruttoinlandsprodukt – in jeweiligen Preisen – in Deutschland 1991 bis 2017 nach Bundesländern (WZ 2008) – VGR dL". www.statistik-bw.de. 
  5. "Sub-national HDI - Area Database - Global Data Lab". hdi.globaldatalab.org. Diakses tanggal 13 Séptémber 2018. 
  6. Konstitusi Hamburg, Verfassung der Freien und Hansestadt Hamburg (dalam German) (ka-11 ed.), 6 Juni 1952, diarsipkan dari versi asli tanggal 10 June 2007, diakses tanggal 21 Séptémber 2008 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]