Aseupan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Haseupan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aseupan

Aseupan nyaéta parabot dapur nu mangrupa wadah tina anyaman awi, wangunna nyungcung, lamun ditangkubkeun pikeun barangasakan seupan-seupan. Aseupan wangunna saperti seuseukeut patlot[1].

Aseupan atawa kukusan nyaéta wadah paranti nyeupan sangu atawa kadaharan séjén [2].Kawas sééng aseupan mangrupa parabot masak anu penting nyaéta pikeun nyangu[2]. ku sabab kitu hampir di sakabéh dapur urang Sunda aya aseupan[1]. Biwir aseupan aya nu diwengku aya ogé nu henteu[3]. Lian ti pikeun nyeupan sangu, aseupan ogé sok dipaké pikeun nyeupan rupa-rupa kadaharan séjénna[3]. Aseupan téh sapasang jeung sééng anapon conto kadaharan anu wangunna sarua jeung aseupan nyaéta sangu tumpeng[3].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 36
  2. a b Tim Peneliti Proyek Pengkajian dan Pembinaan Nilai-nilai Budaya Jawa Barat.2000. Kebudayaan Masyarakat Sunda di Kabupaten Lebak Jawa Barat. Bandung: CV. MANFADA UTAMA kaca 103
  3. a b c Rosidi Ayip, spk.(2000) Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia dan Budaya.Jakarta: Pustaka Jaya kaca 65]
Nulis.jpg