Heisei

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang

Glossary
Kotak ieu: temposawalaédit

Heisei (Basa Jepang: 平成) nyaéta ngaran jaman Jepang kiwari di Jepang. éra Heisei dimimitian dina tanggal 8 Januari, 1989, ngan sapopoe sanggeus pupusna Kaisar Hirohito. Putrana, Akihito, diangkat jadi Kaisar Jepang. Dumasar kana adat Jepang, Hirohito ganti ngaran jadi "Kaisar Shōwa" dina tanggal 31 Januari, sarta Akihito bakal ganti ngaran "Kaisar Heisei" sanggeus anjeunna pupus engke.

Sabab kitu 1989 sarua jeung Shōwa 64 nepi ka poé ka 7 dina bulan munggaran (7 Januari) sarta Heisei 1 (Basa Jepang: 平成元年, Heisei gannen; gannen hartina "taun kahiji") ti mimiti poé ka-8 bulan kahiji (8 Januari). 2018 nyaéta Heisei 30.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tempo oge[édit | édit sumber]

Heisei1st2nd3rd4th5th6th7th8th9th10th11th12th13th14th15th16th17th18th19th20th
Gregorian19891990199119921993199419951996199719981999200020012002200320042005200620072008

Preceded by:
Shōwa

Heisei

Succeeded by:
-

Nulis.jpg