Tepas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti HomePage)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Wikipedia-logo-v2-200px-transparent.png

Wilujeng sumping di Wikipédia basa Sunda

énsiklopédi bébas dina basa Sunda!

Nepi ka danget ieu geus aya 39.543 artikel sarta 19.706 pamaké nu kadaptar

Biografi · Budaya · Géografi · Matematika · Élmu · Sajarah · Seni · Sunda · Téhnologi

Indéks abjad · Wawanohan · Nyieun rekening · Ngédit artikel · Sawala · Pitulung

You don't speak Sundanese?

Siberian Tiger by Malene Th.jpg

Lodaya atawa maung lodaya (Panthera tigris) nyaéta mamalia kulawarga Felidae, salah sahiji maung nu asup kana marga Panthera. Sakumaha ilaharna bangsa maung, lodaya téh karnivora. Ieu sato lolobana hirup di leuweung jeung tatar jukut (nu luyu pikeun kamuflasena).

Ti antara sadaya ucing badag, ukur lodaya jeung jaguar nu bisaan ngojay, sakumaha urang biasa manggihan lodaya keur ngojay di situ atawa wahangan. Lodaya ilaharna moro sorangan, ngamangsa utamana hérbivora sedeng kayaning uncal, mencek, jeung bagong. Sigana ukur manusa nu mangrupa prédator lodaya, nyaéta dina raraga moro jeung pikeun ngarah siritna, nu ceuk sakaol, padahal teu bener, mangrupakeun afrodisiak. Alatan ruksak habitatna jeung diboro, populasi lodaya beuki nyirorot sahingga asup kana daptar spésiés nu kaancam punah. (Salengkepna...)

   
Cépot.jpg
Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 39.543 artikel nu nempatkeun Wikipedia Basa Sunda dina urutan ka 92 tina 293 proyek Wikipédia. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik tumbu édit nu aya dina punclut unggal kaca. Mangga lenyepan pangwanohna atanapi tutorialna.

Nuvola filesystems www.pngUrang Sunda Ka Marana?
Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Baraya anu ngokolakeunna ngariung dina panglawungan.


Text-x-generic with pencil-2.svgArtikel nu dipikabutuh
Réa kénéh artikel anu dipikabutuh dina Wikipédia téh. Hayu babarengan ngalengkepan artikel anu ditataan dina ieu daptar di handap:


Inv-Icon tools.pngPakakas Wiki


Butuh pitulung?

Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Melayu • Minangkabau • Tétun

Leuwih ti 500.000 artikel: English • Deutsch • Français • Italiano • Polski • Español • Русский • 日本語 • Português

Daptar lengkep – Koordinasi multibasa

Wikipédia mangrupa hiji énsiklopédi bébas nu diasuh ku Yayasan Wikimédia tanpabati nu ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa nembrak:

Tingali ogé kaca ieu dina Aksara Sunda